NIEUWS (12)

Brel en BrassOp zaterdagavond 28 oktober (aanvang 20.15u) wordt in de grote zaal van de Schouwburg Venray een bijzonder concert ten gehore gebracht onder de noemer ‘Brel & Brass’. Micheline Van Hautem zingt diverse liedjes van Jacques Brel in samenwerking met Koninklijke Harmonie Euterpe Venray, met als speciale gast bastrombonist Jos Jansen.

De Vlaamse zangeres wordt sinds het verschijnen van haar album Songs of Jacques Brel uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Brel & Brass is een project van Micheline Van Hautem rond de muziek van Jacques Brel. In een groot aantal steden in binnen- en buitenland zet zij telkens met een lokale brassband, fanfare of harmonieorkest een spectaculair concert neer. Bij de Nederlandse concerten werkt ze nauw samen met gastmuzikant en bastrombonist Jos Jansen, een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Voor de pauze speelt Koninklijke Harmonie Euterpe een instrumentaal programma, natuurlijk geheel in Franse stijl. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem, die samen met de harmonie de mooiste, maar niet perse de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore brengt.
Het beloofd een prachtige, sfeervolle avond te worden. Tickets al verkrijgbaar vanaf € 10,50 op www.schouwburgvenray.nl of aan de kassa bij Schouwburg Venray.

Koninklijke harmonie Euterpe houdt op zaterdag 17 juni een uitwisselingsconcert met Harmonie de Vriendenkring uit Well in zaal Odeon in Venray.

Harmonie de Vriendenkring zal het concert openen. Harmonie de Vriendenkring vierde het Landskampioenschap in de 4e divisie in 2016. Onder leiding van dirigent Geert Jacobs zal de Vriendenkring een aantal mooie werken waaronder “Morricone´s Melody”  met solo van Anne Derks, “The Lord of the Dance”  en nog meerdere werken ten gehore brengen.

Na de pauze zal de Koninklijke Harmonie Euterpe onder leiding van dirigent Marc Koninkx het concert voortzetten. Euterpe zal  o.a. de werken “Victor’s Tale” met een klarinetsolo door Wilco Lucassen en  “Une Belle Histoire”, bekend van Michel Fugain spelen. Dit laatste werk is alvast een muzikaal voorproefje voor het Brel & Brass concert dat Euterpe zal houden in de Schouwburg op 28 oktober aanstaande.

Kortom een mooi avondvullend programma verzorgd door beide verenigingen.

Het concert is gratis bij te wonen en zal starten om 19:30 uur.

JVG EUTERPE 20170513 0012 
 Foto: Jolijn van Goch

Na een bezoek van Koninklijke Harmonie Euterpe aan Harmonie Municipale Grevenmacher (HMG) in Luxemburg in 2015, was het zaterdag 13 mei de beurt aan HMG om een bezoek te brengen aan Venray. Het werd een waar spektakel met een volle zaal in Odeon.

Na het openingswoord van Bert Janssen, president van Koninklijke Harmonie Euterpe, verwelkomde Burgemeester Hans Gillissen de Luxemburgers, de orkestleden en gasten in Hoogduits. Vervolgens spraken de president van HMG, Georges May en de door Koninklijke Harmonie Euterpe uitgenodigde ambassadeur van Luxemburg, Z.E. de heer Pierre-Louis Lorenz, afkomstig uit Grevenmacher en gezeteld in Den Haag, een woord van dank en waardering. Zij benadrukten op een min of meer officiële wijze de ‘culturele band’ tussen de twee muziekverenigingen.

HMG bracht haar muzikale kunsten ten gehore voor de pauze, met muziek van onder andere A Jubilant Ouverture (A. Reed), Swaying in the West Wind (Satoshi Yagisawa), Fantillusion (Tahashi Hoshide) aangekondigd door HMG President Georges May, om een ieder meer feeling te geven bij het muziekstuk dat ten gehore zou worden gebracht.
“Wie sagt mann “Zugabe” auf Niederländisch?” vroeg dirigent Volker Biwer aan het einde van het Luxemburgse programma aan het publiek. Uit alle monden van de Nederlandse aanwezigen klonk eenduidig en lachend “Zugabe”. En een ‘Zugabe’ werd het. Het orkest had ‘Rooy mien Däörp ien de Pieël’ ingestudeerd en het was ontroerend om te zien en te horen dat iedereen opstond en uit volle borst meezong.

Na de pauze was dirigent Mark Konings met Harmonie Euterpe aan zet en werden wederom prachtige nummers, zoals Lagartijilla (J. Martin), Variants on a Moravian Hymn (James Barnes), There’s no Business like showbusiness (Naohiro Iwai) gebracht, die door Euterpe-lid Fons Poos werden gepresenteerd.

Een hartverwarmende avond met een geslaagd uitwisselingsconcert van twee bevriende Harmonieën uit Nederland en Luxemburg.


Groots themaconcert Viva las Vegas in Evenementenhal Venray

Met het themaconcert Viva Las Vegas wil Koninklijke Harmonie Euterpe een brug bouwen tussen symfonische blaasmuziek en lichte muziek in de stijl van de grote Vegas stage acts uit de jaren ’70 & ’80. Euterpe is geïnspireerd door namen als Elvis, Tom Jones en The Rat Pack (o.a. Sinatra, Dean Martin). Deze beroemdheden worden aangevuld met eveneens grote “male singers” die befaamd zijn om hun grote stage acts: Neil Diamond, Joe Cocker en Bono.

De line-up van uitvoerende zangartiesten voor deze avond zal bestaan uit lokale en regionale bekendheden. Daarnaast biedt Viva Las Vegas ook Nederlands beste Elvis performer, bekend in binnen- en buitenland, genaamd Bouke Scholten. Deze publiekstrekker bracht diverse singles uit en kwam in 2004 met een eigen album. Grote landelijke bekendheid kreeg Bouke met het winnen van de tv- shows als ‘Waar is Elvis?’ en ‘The Winner takes it all’.
Het orkest zal voor de avond worden uitgebreid met een combo en voor een fraaie U2 / Bono act zal het orkest gezamenlijk met RU2 de show stelen.

De avond vindt plaats in de Evenementen Hal in Venray, die voor deze gelegenheid zal worden omgetoverd tot een “casino” waardige concertzaal waarbij originele rekwisieten niet zullen ontbreken om het publiek in de Vegas sfeer te krijgen.
Audio en lichttechniek zullen er voor zorgen dat de avond, inclusief afterparty, voor oog en oor een aangename verrassing zal zijn! Al met al een avondvullend publieksvriendelijk concert waarbij alle artiesten op hoog niveau cultuur op een groot podium ten gehore zullen brengen.

Lees meer...

In de Algemene Ledenvergadering van 30 juni 2016 is José Koppers-Kusters met algemene stemmen tot bestuurslid gekozen. Zij zal in het bestuur de rol van tweede secretaris op zich nemen en tevens deel uitmaken van het Dagelijks Bestuur. José is al meer dan 25 jaar lid van onze vereniging en speelt dwarsfluit in het Groot Orkest. We zijn verheugd dat ze de stap heeft gezet om het bestuur te versterken.

 

IMG 20160630 WA0003

Lees meer...

Beste ouders en verzorgers van de deelnemers van de workshop "Into Music",

Tijdens de workshops “Into Music!” heeft uw zoon/dochter kennis gemaakt met diverse muziekinstrumenten en onze verenigingen.
Waarschijnlijk is uw kind heel enthousiast thuis gekomen met de vraag of hij/zij een instrument mag gaan bespelen.

Voordat u Uw kind aanmeldt voor muzieklessen op een instrument naar keuze bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend 4 gratis proeflessen te volgen op
woensdag 25 mei, 1, 8 en 15 juni van 17:00-17:45 uur

bij Odeon, Hoenderstraat 10-12, te Venray

Dit kan op de houtinstrumenten, koperinstrumenten of op slagwerkinstrumenten.
De instrumenten zullen ter beschikking worden gesteld door stichting Odeon, MMSK St. Petrus’ Banden of de Koninklijke Harmonie Euterpe Venray

 

U kunt zich aanmelden via de volgende link:http://goo.gl/forms/TrmxfyshL9

of door het invulformulier in te vullen en in te leveren bij een van de onderstaande contactpersonen.

Ter afsluiting van de proeflessen wordt er op 19 juni om 11:00 uur een presentatie georganiseerd waarbij de leerlingen samen met de muzikanten van Koninklijke Harmonie Euterpe en MMSK St. Petrus’ Banden muziek maken. Deze presentatie vindt plaats in Odeon.

Heeft u vragen kunt u terecht bij de contactpersonen van beide verenigingen.

Voor Koninklijke Harmonie Euterpe
Petra Schaeffers
Julianasingel 27, 5802 AS Venray
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. M.06-53371107

Voor MMSK St. Petrus' Banden
Ineke Thielen
Mazurkastraat 2, 5802 KR Venray
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. M.06-54224500

Lees meer...

Onlangs heeft het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) het project renovatie en uitbreiding Hoenderstraat 10-12 ("Odeon") genomineerd voor de op 17 juni as. uit te reiken Architectuurprijs Venray 2016.

Naast een prijs die door een vakjury wordt uitgereikt is er ook een Publieksprijs. Van 1 tot en met 31 mei 2016 kan hiervoor digitaal gestemd worden op de genomineerde projecten.

Het stemformulier kunt u bereiken via:
http://www.survio.com/survey/d/S6B4O5W8B3Q9U1M9V

Bij deze willen wij een beroep op u doen om een stem uit te brengen op ons mooie nieuwe verenigingslokaal (nominatie 4)!

Lees meer...

foto rik janssen tambourmaitreHet was al langer zichtbaar op straat: Rik Janssen is de nieuwe Tambour-Maître van onze harmonie. Maar nu is dat officieel: afgelopen week heeft Rik met goed gevolg de opleiding Tambour-Maitre bij de Limburgse Bond van Tambourkorpsen afgerond en het diploma in ontvangst genomen. Wij feliciteren Rik van harte en zijn blij dat we in hem een nieuwe Tambour-Maître hebben gevonden! Komende Koningsdag is zijn eerste officiële optreden op straat en wij wensen hem daarbij veel succes!

Lees meer...

Op zondag 17 april zal ons Jeugd- en Opleidingsorkest een uitwisselingsconcert organiseren met het jeugdorkest van Fanfare Vriendenkring uit Overloon. Dit concert vindt plaats in het kader van het jaarlijks uitwisselingsconcert dat door ons Jeugd- en Opleidingsorkest wordt georganiseerd. Het concert zal plaatsvinden in de grote zaal van Odeon aan de Hoenderstraat en begint om 10:30 uur. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Lees meer...

Koninklijke Harmonie Euterpe heeft in samenwerking met MMSK St. Petrus banden voor 2016 een wervingsproject ontwikkeld.

Het doel is het enthousiasmeren van basisschoolkinderen om een muziekinstrument te gaan bespelen en samen met plezier muziek te gaan maken.

Inhoud project:

  1. een interactieve voorstellingen in de schouwburg door de regimentsfanfare van Defensie. Hier kunnen kinderen op eenvoudige en plezierige wijze kennis maken met muziek.
  2. twee introductie workshops begeleid door vakdocenten:  kennismaking met en uitproberen van alle harmonie instrumenten
  3. vier vervolg workshops begeleid door vakdocenten: 4 x 45 minuten instrumentale lessen, waarbij de leerlingen de gekozen instrumenten gedurende het traject mee naar huis mogen nemen.
  4. eindpresentatie: i.s.m. het opleidingsorkest van Euterpe en diverse muzikanten van de MMSK zullen alle leerlingen op 19 juni in Odeon een eindpresentatie geven

Wij hopen, mede dankzij de donatie van de Kiwanis Club Schieëpersland Venray, vele kinderen de vreugde van het samen muziek maken te mogen laten ervaren!

 

Lees meer...