Orkesten

Groot Orkest

Het belangrijkste orkest binnen de Koninklijk Harmonie Euterpe is het “Groot Orkest”. Het orkest bestaat uit ongeveer 45 musicerende leden; een mix van volwassen en jeugdleden en speelt momenteel in de derde divisie.

Sinds 2019 staat het orkest onder leiding van dirigent Thom Roosen.

Het orkest brengt een zeer gevarieerd repertoire tijdens diverse optredens. Van klassieke muziek tot moderne (pop)muziek. Optredens die regelmatig terugkeren zijn het Nieuwjaarsconcert, Vastelaovesconcert en de themaconcerten die eenmaal per twee jaar georganiseerd worden.

De themaconcerten zijn grote projecten waar met veel plezier naar toe gewerkt wordt. In 2012 hebben we een Frans concert in de Schouwburg gegeven met hoofdgast de Franse chansonnier Philippe Elan. In 2010 hebben we samen met Laura Fygi en een jazzcombo een mooi Galaconcert neergezet. In november 2016 werd het thema concert "Viva las Vegas" gehouden in de Evenementenhal. In 2017 het Brel en Brass concert met Micheline Van Hautem die diverse liedjes van Jacques Brel ten gehore bracht. Op 22 juni 2019 een uniek Midzomernacht Concert samen met het Stichting Carillon met beiaardier Rosermarie Seuntiëns en zangeres Suzan Spreeuwenberg. Daarnaast worden er nog diverse kleinere optredens verzorgd, zowel binnen als buiten.

Binnen het orkest is altijd plaats voor extra muzikanten, zowel bij de houtinstrumenten als bij de koperinstrumenten.

Wilt U meer weten of wilt u een keer komen luisteren of de sfeer proeven?

Dan bent U van harte welkom op onze wekelijkse repetitie-avond om eens vrijblijvend te komen kennismaken.

We repeteren altijd op donderdag van 20:00 tot 22:15 uur in de grote zaal van Odeon Hoenderstraat 10-12, en daarna is er een gezellige “derde helft”.

U kunt natuurlijk ook voor informatie bellen op nummer (0478) 85 52 25 of contact opnemen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Jeugd- en Opleidingsorkest

Het Opleidingsorkest bestaat uit een groep muzikanten die in het bezit zijn van minimaal het A-Diploma. Dit orkest is de kweekvijver van de harmonie en heeft als doel om alle leerlingen te laten wennen aan het spelen in een grote groep. De muziekstukken zijn nog wat eenvoudiger en meer toegesneden op de jeugd. Waar nodig worden zij ondersteund door enkele ervaren leden. Door samen te spelen worden de leerlingen klaargestoomd voor het echte werk in het harmonie orkest. Het opleidingsorkest staat onder leiding van dirigent Marc Koninkx.

Alleen repeteren is niet leuk. Je moet het ook eens laten horen.
En dat doen we ….. in en buiten Venray, als orkest alleen of samen met andere orkesten.
Zo nu en dan zelfs in het buitenland getuige onze uitwisseling met de Noutewenzer uit Grevenmacher Luxemburg.

Het opleidingsorkest repeteert iedere donderdag van 18:45 – 19:45 uur op onze locatie Hoenderstraat 10-12.

Wil je meer weten of heb je nog vragen?
Bel dan met Pieter Kwaspen, tel. 06-30880782