NIEUWS (40)

Op zaterdag 25 juni heeft er in de Grote Zaal van de Venrayse Schouwburg een spektakel plaatsgevonden. De organisatie van dit concert lag in handen van Koninklijke Harmonie Euterpe met medewerking van Dizzy Dance, MIX & Close-Harmony Group Confetti. Onder leiding van dirigent Thom Roosen, speelde Euterpe bekende- en onbekende muziekstukken uit onder andere; Les Miserables, Miss Saigon, The Phantom of the Opera, Hairspray, Aladdin, Flashdance & The Lion King. Live op het podium werden musical hits ten gehore gebracht van feest-der-herkenning, verrassende muziekkeuzes tot aangepaste uitvoeringen. Ook lieten Confetti & Mix een zeer gevarieerd programma horen. Samen met solisten Caroline de Schryver en Don Mulders bezorgde Euterpe het publiek een geslaagde avond.

De onvermoeibare danseressen van Dizzy zorgden ervoor dat het één geheel was en vermaakten het publiek uitstekend. Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld ‘When You Believe’ uit de musical Prince of Egypt, gezongen door Caroline. En ook Don wist het publiek te raken met zijn stem in ‘Gethsemane’ uit Jesus Christ Superstar. De avond eindigde met de musical hit ‘A Brand New Day’, uit The Wizard of Oz. Het publiek werd gedurende de avond uitgenodigd om mee te zingen en swingen, maar is met momenten ook muisstil geweest. De presentatie lag in handen van Tom Vaessen.

Met pijn in het hart heeft Koninklijke Harmonie Euterpe voor de tweede keer op rij moeten besluiten om het traditionele Vastelaovesconcert te annuleren.

Over uitvoeringen met publiek is nog steeds niet bekend wanneer - en onder welke voorwaarden - ze mogen doorgaan. Vanwege de korte repetitietijd tot het concert enerzijds en de onzekerheid over de regels aan de andere kant, is het voor Euterpe niet mogelijk om een Vastelaovesconcert te organiseren op een manier die Venrayse publiek van ons gewend is.

Vanaf komende donderdag mag er wel, na een paar maanden stil te hebben gelegen, weer gerepeteerd worden. Dat is hét moment voor muzikanten die graag eens willen komen meedoen of meeluisteren om aan te sluiten. Meer informatie: Wim De Schryver : 06-51497433

Euterpe gaat de focus eerst leggen op de Vastelaovesmis, die bij doorgang live uitgezonden gaat worden. Vervolgens staat er in mei een concertreis naar Berlijn op het programma en zijn we in juni alweer in de Schouwburg te beluisteren met het Themaconcert “Musicals in Concert”.

De foto is van het laatste Vastelaovesconcert, twee jaar geleden. Met mensen die al een kaartje hebben gekocht voor het Vastelaovesconcert zal contact worden opgenomen over de restitutie. Bewaar de tickets nog even.

nieuwe groepsfoto
Foto: Rianne Verbong
 
Gisteren, Zaterdag 16 oktober, heeft de Koninklijke Harmonie Euterpe voor het eerst sinds de pandemie weer een echt optreden gegeven onder leiding van dirigent Thom Roossen.

De muzikanten, in hun nieuwe uniformen, vonden het heerlijk weer eens op de bühne te zitten in een gezellig gevulde Schouwburg.
Het tweede deel van het concert werd uitgevoerd door het Muziekvereniging TOG Welten onder leiding van Txemi Etxebarria.

Donderdagavond 21 oktober heeft Euterpe een open repetitie in Odeon, met topdirigent Sander Teepen. Een ideale kans voor muzikanten om een keertje mee te doen!
Bel voor info met Wim De Schryver: 06-51497433

Bekijk alle foto's hier!

RaboClubSupport 1

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de RaboClub Support, een initiatief waarmee clubs en verenigingen finaciële onersteuning kunnen winnen. Als lid van de Rabobank Horst-Venray beslis jij mee door te stemmen op onze Harmonie via de RaboApp of via de website. Ben je nog geen lid, kijk dan snel op de website van de Rabobank!
Delen vinden we fijn, dus vraag ook ouders, broers, zussen, neven, nichten en al je kennissen of ze ook op onze vereniging willen stemmen. Dit kan tot 25 oktober as..
Alvast bedankt voor het meedoen!

Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie is het voltallige harmonieorkest onder leiding van Thom Roosen weer te zien en te beluisteren. Dit doen ze met een “Concert voor Venray” op 16 oktober om 20.15 in de Schouwburg.

Het concert is een uitwisseling met Muziekvereniging TOG Welten-Heerlen onder leiding van dirigent Txemi Etxebarria.

Voor beide orkesten is dit een belangrijk moment om de draad weer op te pakken na een moeilijke periode. Euterpe biedt dit concert gratis aan. Uiteraard zijn niet alleen de inwoners van Venray, maar ook andere geïnteresseerden van harte welkom! Een gezellige muzikale zaterdagavond biedt een afwisselend programma voor jong en oud.

De presentatie wordt verzorgd door Wim De Schryver.

Uitwisselingsconcert 16okt2021

Pagina 1 van 4