NIEUWS (57)

Fanfare Heide Echo

Foto: Fanfare Heide Echo

Op zaterdagavond 4 november werden muziekliefhebbers getrakteerd op een boeiende avond in Oirlo. Koninklijke Harmonie Euterpe, onder leiding van Thom Roosen, en Fanfare Heide Echo uit Knegsel, onder leiding van Johan Smeulders, brachten hun muzikale talenten ten gehore in een try-out- en uitwisselingsconcert in de prachtige nieuwe zaal De Linde.

Het programma van Heide Echo opende met een opzwepende uitvoering van "Fandango" van Frank Perkins in een prachtige bewerking van Jan Bosveld. Vervolgens namen ze ons mee op een muzikale reis met "Toccata Festiva" van Jan Van der Roost en sloten ze af met de indrukwekkende "The Saints and the Royal" van Eric Swiggers.

Harmonie Euterpe vervolgde de avond met hun magische optreden. Ze openden met “Antonio Vercher” van Aurelio Pérez Perelló, brachten de tijdloze klanken van "Second Suite" van Gustav Holst en eindigden met een mooie uitvoering van "Noah's Ark" van Bert Appermont.

De locatie, de nieuwe zaal De Linde in Oirlo, voegde een extra dimensie toe aan de avond met zijn prachtige ambiance. Het was duidelijk dat zowel Fanfare Heide Echo als Harmonie Euterpe tot in de puntjes voorbereid waren en hun passie voor muziek met het publiek deelden.

Dit try-out- en uitwisselingsconcert diende als voorproefje van wat deze getalenteerde orkesten te bieden hebben tijdens hun komende concoursen. Het was een avond die benadrukte waarom muziek zo'n belangrijke rol speelt in ons leven.

Het is duidelijk dat Fanfare Heide Echo en Koninklijke Harmonie Euterpe klaar zijn om indruk te maken op hun komende concoursen op 18 en 26 november.

Koninklijke Harmonie Euterpe

Foto: Koninklijke Harmonie Euterpe

Op 4 november a.s. vindt er een uitwisselingsconcert plaats met Fanfare Heide Echo Knegsel en Koninklijke Harmonie Euterpe Venray.

Euterpe Venray is erg druk met de voorbereiding voor een beoordelingsconcert op
18 november in Zutphen, hiervoor is er van 6 t/m 8 oktober een heel weekend driftig gerepeteerd. In dit kader wordt er een uitwisselingsconcert gehouden op zaterdag 4 november, in de nieuwe zaal “De Linde” aan de Hoofdstraat 34 in Oirlo.
Aanvang 19.30uur.

Uiteraard zijn niet de inwoners van Venray maar ook andere geïnteresseerden, van harte welkom! Deze gezellige muzikale zaterdagavond biedt een afwisselend programma voor jong en oud. De entree is gratis!

Poster Social Euterpe RaboClubSupport

Wij doen ook dit jaar mee aan de RaboClub Support, een initiatief waarmee clubs en verenigingen finaciële onersteuning kunnen winnen. Als lid van de Rabobank Horst-Venray beslis jij mee door te stemmen op onze Harmonie.

Elk lid van de Rabobank Horst-Venray mag 3 stemmen uitbrengen. De stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt worden. Deze stemmen zijn dus geld waard voor onze Harmonie. Het is dus zonde als je ze niet gebruikt!

Waarom de Harmonie?
De meeste leden van de harmonie spelen op een instrument van de vereniging en in de loop der jaren is een behoorlijk instrumentarium opgebouwd. De meeste instrumenten hiervan zijn al behoorlijk op leeftijd, dus meerdere instrumenten dienen vernieuwd te worden. Met jouw steun knnen we samen voor jullie mooie muziek blijven maken!

Je kunt nu hier stemmen ♥

Met trots willen we alle gediplomeerden feliciteren met het behalen van hun diploma's! ? Het is een buitengewone prestatie die ze met veel toewijding en hard werken hebben bereikt. Ze hebben niet alleen hun muzikale talenten verder ontwikkeld, maar ook bewezen dat doorzettingsvermogen en passie leiden tot succes.
Als vereniging zijn we ontzettend trots op hun prestaties en we geloven dat dit slechts het begin is van hun prachtige carrières als muzikanten.

Lees meer...

Jos ValksWij zijn heel blij dat donderdagavond 29 juni 2023 op de Algemene Ledenvergadering, onder groot enthousiasme van de leden, de heer Jos Valks is benoemd tot de nieuwe President van Harmonie Euterpe!

Hij neemt het stokje over van onze interim-president Bart Wolters die, na het vertrek van Wim de Schryver, sinds juni vorig jaar de zaken heeft waargenomen. 

Jos Valks (62 jaar) is getrouwd met Jose en zij hebben 4 zoons die inmiddels woonachtig zijn in Amsterdam en Utrecht. Zij wonen al weer zo’n 33 jaar in Venray.

Jos heeft geneeskunde gestudeerd in Maastricht, na zijn afstuderen gewerkt als arts-assistent in het Ziekenhuis in Sittard en startte zijn carrière als bedrijfsarts eind 1988 bij de toenmalige Bedrijfsgezondheidsdienst Noord-Limburg in Venray.

In 1992 rondde hij zijn opleiding als geregistreerd bedrijfsarts af en werd ingeschreven in het register van medisch specialisten. Al vroeg raakte hij geïnteresseerd in vraagstukken op het gebied van management en bekleedde vervolgens diverse functies als hoofd bedrijfsartsen, vestigingsmanager tot regiodirecteur van de arbodienstvestigingen in Venray, Venlo en Roermond. Door diverse fusies van de arbodiensten tot een grote landelijke organisatie werd hij vanuit het hoofdkantoor in Utrecht als landelijk branche-corporate accountmanager verantwoordelijk voor de sectoren bouw, transport en gezondheidszorg. Deze ervaring en de wens wat meer met de inhoud van het vakgebied bezig te kunnen zijn bracht hem vervolgens naar een nieuwe baan als hoofd medische dienst bij Shell, verantwoordelijk voor de raffinaderij in Pernis en de chemische plant in Moerdijk. Na zes jaar besloot hij wat meer vanuit de regio Venray te gaan werken en heeft inmiddels ruim vijf jaar zijn eigen praktijk als zelfstandig bedrijfsarts/consultant Duurzame Inzetbaarheid.

Voor zijn vertrek naar Rotterdam was hij actief in diverse maatschappelijke functies, zo was hij een aantal jaren voorzitter van de Zangers van Sint Frans, voorzitter van Unicef Venray/Horst, voorzitter van de Alumnikring Noord-Midden Limburg van de Universiteit Maastricht en is hij President geweest van de Kiwanis Club Venray.

Zijn favoriete sport van vroeger uit is tennis, echter onlangs is hij overgestapt naar Padel.

Tijdens de kennismaking met het bestuur heeft Jos aangegeven veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. Samen met de leden, dirigent, commissies en bestuur wil hij graag een bijdrage leveren aan een mooie toekomst voor onze vereniging.

Als vereniging zijn we heel trots dat Eva haar openbaar D-examen op 6 juli samen het Harmonieorkest zal uitvoeren. Het beloofd een mooi concert te worden. Donderdag 6 juli in Odeon, Hoenderstraat 10-12 te Venray. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis.

Eva Reijntjes

Pagina 1 van 5