NIEUWS (49)

Afgelopen zondag vond het traditionele Nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Euterpe plaats in De Schouwburg Venray.

Dit jaar stond in het teken van een bijzondere samenwerking met koren Mix, Sing & de Singeltjes onder leiding van Jacqueline Fijnaut. Grote groepen zangers en zangeressen zongen samen met het Groot Orkest onder leiding van Thom Roosen. Euterpe liet ook enkele beginnende muzikanten uit het Opleidingsorkest meespelen. Er werden onder andere bekende nummers uit diverse musicals ten gehore gebracht. Maar ook was er een primeur te horen.

In November gaat Euterpe naar Zutphen voor een beoordelingsconcert en zij lieten alvast een prachtig muziekstuk horen van de Belgische componist Bert Appermont, “Noah’s Ark”.

Het publiek heeft weer kunnen genieten van een geweldig optreden verzorgd in een volle Schouwburgzaal. De presentatie was in handen van Wim de Schryver. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Vanaf volgende week staan de repetities helemaal in het teken van het vastelaovesconcert op 10 februari in de schouwburg Venray.

Nieuwjaarsconcert Euterpe 2023

Op zondag 8 januari a.s. organiseert Koninklijke Harmonie Euterpe weer haar jaarlijks Nieuwjaarsconcert. Na twee overgeslagen jaren zal het Groot Orkest weer een geweldig optreden verzorgen voor jong en oud onder leiding van Thom Roosen.  
Met medewerking van de koren Singeltjes, Sing en Mix onder leiding van Jacqueline Fijnaut en onze eigen muzikanten in opleiding, wordt dit jaar het concert extra bijzonder. De presentatie is in handen van Wim de Schryver.  
 
Na afloop is er nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het concert vindt plaats in de Schouwburg in Venray. Het begint om 11.30u en de toegang is gratis. 

Met veel plezier trakteren de Venrayse muzikanten van Koninklijke Harmonie Euterpe U weer op een avond vol met “Vastelaovesspektakel” en humor. Diverse Venrayse artiesten brengen oude en nieuwe “internationale” feest- en vastelaovesmuziek ten gehore. De speciale muzikale gast voor dit jaar is 'De Zjoem' uit de Kempen met humor en een onvervalste Brabantse tongval.

Je mag je verheugen op een humoristisch feest der herkenning, maar ook met fraaie verrassingen. Het orkest speelt onder leiding van Thom Roosen. De presentatie wordt verzorgd door Frank Claessens.

Kaartjes te verkrijgen bij Schouwburg Venray

 

Op zaterdag 26 november was het groot feest bij de Koninklijke Harmonie Euterpe.

Na 3 jaar geen ceciliafeest te kunnen vieren wegens corona, kon de Venrayse harmonie in Oktoberfest stijl een gezellige avond beleven. Buiten dit feest kon de harmonie ook maar liefst 9 jubilarissen huldigen. Dit varieerde van 12,5 tot maar liefst 70-jarige lidmaatschappen bij de Limburgse bond van muziekgezelschappen.

Aan het begin van de avond had interim-president Bart Wolters de eer om 9 jubilarissen te huldigen. Twee leden (Paul Raedts, 40 jaar en Martijn van Els, 12,5 jaar) konden helaas niet op het feest aanwezig zijn. De overige Euterpe leden werden verrast met een oorkonde, speldje van de bond en een mooie bos bloemen. Sip van Goinga (70 jaar), José Janssen-Sools (50 jaar), Herman van de Steeg (40 jaar), Sandra Lucassen (40 jaar), Huub Derks (40 jaar), Ilse Klaassen (12,5 jaar) en Raoul Verspaget (12,5 jaar).
Mooie anekdotes en ervaringen over de afgelopen periode werden voor de jubilarissen aangehaald, wat aangeeft dat er veel plezier en gezelligheid is binnen de Harmonie.
Kortom: een zeer geslaagde avond en hulde voor de jubilarissen!

RaboClubSupport 1

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de RaboClub Support, een initiatief waarmee clubs en verenigingen financiële ondersteuning kunnen winnen. Als lid van de Rabobank Horst-Venray beslis jij mee door te stemmen op onze Harmonie via de RaboApp of via de website. Ben je nog geen lid, kijk dan snel op de website van de Rabobank!
Delen vinden we fijn, dus vraag ook ouders, broers, zussen, neven, nichten en al je kennissen of ze ook op onze vereniging willen stemmen. Dit kan tot 27 september as..
Alvast bedankt voor het meedoen!

Venray - Koninklijke Harmonie Euterpe is op zoek naar een nieuwe president. Toen de zittende president Wim De Schryver eind mei werd benoemd tot wethouder moest hij stoppen met zijn functie bij de harmonie om geen schijn van belangenverstrengeling te hebben gedurende het wethouderschap.

Wim De Schryver geeft aan dat hij dat erg jammer vindt. “Natuurlijk ben ik blij met mijn nieuwe rol in het college van B en W, maar ik zat pas voor mijn vierde jaar in het bestuur van de Harmonie en was er eigenlijk nog niet klaar mee”. De vereniging is erg goed door de moeilijke pandemieperiode gekomen en kende zelfs een ledengroei. Toch zijn er nog uitdagingen, met name bij de jeugd en op het gebied van samenwerking tussen de verschillende harmonieën en fanfares die actief zijn in de gemeente. De Schryver: “We zien dat de laatste decennia minder jeugd begint met een blaasinstrument, daarom zijn ere inmiddels veel opleidingsorkesten samengevoegd, simpelweg omdat er te weinig nieuwe muzikanten zijn. Daarom moeten we, samen met ouders, scholen en muziekdocenten de jeugd stimuleren om kennis te maken met de HaFa-muziek, Cultura Venray kan daarbij helpen.”

Bij Euterpe in het bestuur kon Wim De Schryver als president daar een steentje aan bijdragen: “In een bloeiende vereniging als Euterpe is het erg fijn om zo een voortrekkersrol te hebben, de leden pakken zelf veel op en we hebben een erg sterk bestuur. Daarnaast hebben we sinds een paar jaar een nieuwe jonge dirigent en kent het orkest een goede bezetting, al kunnen we wel nog wat extra klarinetten gebruiken” zegt De Schryver lachend. Hij speelt zelf ook klarinet in het orkest. Daar gaat hij wel mee door: “Ik ben een verenigingsmens, met een passie voor muziek. Daarom blijf ik graag muziek maken bij Euterpe. Het was een eer om president te mogen zijn van deze mooie club, maar ik weet zeker dat de vereniging snel een geschikte vrouw of man vindt om die rol over te nemen!”

Ben je iemand – of ken je iemand - die wat meer wil weten over een bestuursfunctie bij Euterpe, of wil je meer weten over de vereniging, dan kan je bellen met Paul Raedts (06 30652811), Petra Schaeffers (06-53371107), Hans Thomassen (06 53216212) of Maria Clarke (06-12568560).

Pagina 1 van 5