NIEUWS (60)

Koninklijke Harmonie Euterpe strijdt en schittert na 23 Jaar.


Op 18 november 2023, schitterde Koninklijke Harmonie Euterpe tijdens het beoordelingsconcert in de Hanzehof te Zutphen, waar ze na 23 jaar opnieuw een hoogtepunt bereikten. De jury voorzag hen van positieve en opbouwende feedback, bekroond met een welverdiende plaats in de 2e Divisie (van de in totaal 5 divisies plus concertafdeling).

De muzikale reis, vol van Spaanse klanken van Antonio Vercher, betoverende noten van de Engelse 'Second Suite in F', en een meeslepende vertolking van het epische verhaal van Noah's Ark, werd ontvangen in een prachtige zaal met uitmuntende akoestiek en sfeervolle ambiance.

Het mooie applaus, de voelbare ontlading en de verrassende interpretaties van het optreden vulden de zaal. Het orkest, onder leiding van Thom Roosen, deelde in de immense trots van deze buitengewone prestatie.
De feestelijke afsluiting vond plaats tijdens een afterparty in Odeon, een waardige viering van deze indrukwekkende mijlpaal voor Koninklijke Harmonie Euterpe.

IMG-20231118-WA0006.jpg

Geslaagd Vastelaovesconcert Euterpe

Op vrijdag 2 februari jl. heeft Koninklijke Harmonie Euterpe Venray onder leiding van dirigent Thom Roosen weer een geslaagd Vastelaovesconcert gehouden in Schouwburg Venray. Het publiek werd getrakteerd op een avond vol carnavalsspektakel en humor. Tijdens deze uitverkochte voorstelling traden diverse lokale artiesten op, onder wie Don en Mira Mulders, Willy Voesten, Rob van Lieshout, Rob Arts, Wim de Schryver, Margret van den Heuvel en Koen Mijnster in de rol van “John Tana”. Samen met Euterpe lieten ze verschillende bekende – en onbekende carnavalsliedjes horen. De speciale act, het muziektheathercollectief De Omniband, zette de zaal flink op z’n kop met hun muziek, zang en bovenal humor.  De avond kende ook een officieel tintje toen prins Rob Wilms van de Piëlhaas de Culturele Plak aan Maria Clarke mocht uitreiken voor al haar vrijwilligersverdiensten bij onder andere Koninklijke Harmonie Euterpe, Omroep Venray en Match voor Vrijwilligers. Na afloop werd er nog gezellig nagenoten van het fantastische concert in de foyer van de Schouwburg.
De uitstekende presentatie lag dit jaar in handen van Frank Claessens.

2024 vastelaovesconcert 8 20240204 1913817134

Geweldig weekend vol muziek! ? Afgelopen zaterdag en zondag, 16 en 17 maart, hebben we genoten van het Solisten & Ensemblefestival. Op zondag stonden de blazers centraal, met de deelname van talentvolle muzikanten van 10 verenigingen!

We zijn trots op onze leden van Koninklijke Harmonie Euterpe, die zich van hun beste kant hebben laten zien. ? Vooral de muzikanten van het opleidingsorkest No-Limit hebben indruk gemaakt, en met succes! ? De jury waardeerde hun prestaties zeer.
Laten we ook de mooie solo's niet vergeten die werden gespeeld. ? Ze waren hartverwarmend en toonden het talent binnen onze vereniging. En de muzikale intermezzo's waarbij onze leden van Euterpe meededen, maakten het weekend extra speciaal.
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit inspirerende weekend vol muziek! ? Laten we samen streven naar meer mooie muzikale momenten in de toekomst.

 

03afef73-e520-4132-84c2-1e310d2844f2_thumb1440.jpgC02A5403-Verbeterd-NR_Medium.jpg

 

Fanfare Heide Echo

Foto: Fanfare Heide Echo

Op zaterdagavond 4 november werden muziekliefhebbers getrakteerd op een boeiende avond in Oirlo. Koninklijke Harmonie Euterpe, onder leiding van Thom Roosen, en Fanfare Heide Echo uit Knegsel, onder leiding van Johan Smeulders, brachten hun muzikale talenten ten gehore in een try-out- en uitwisselingsconcert in de prachtige nieuwe zaal De Linde.

Het programma van Heide Echo opende met een opzwepende uitvoering van "Fandango" van Frank Perkins in een prachtige bewerking van Jan Bosveld. Vervolgens namen ze ons mee op een muzikale reis met "Toccata Festiva" van Jan Van der Roost en sloten ze af met de indrukwekkende "The Saints and the Royal" van Eric Swiggers.

Harmonie Euterpe vervolgde de avond met hun magische optreden. Ze openden met “Antonio Vercher” van Aurelio Pérez Perelló, brachten de tijdloze klanken van "Second Suite" van Gustav Holst en eindigden met een mooie uitvoering van "Noah's Ark" van Bert Appermont.

De locatie, de nieuwe zaal De Linde in Oirlo, voegde een extra dimensie toe aan de avond met zijn prachtige ambiance. Het was duidelijk dat zowel Fanfare Heide Echo als Harmonie Euterpe tot in de puntjes voorbereid waren en hun passie voor muziek met het publiek deelden.

Dit try-out- en uitwisselingsconcert diende als voorproefje van wat deze getalenteerde orkesten te bieden hebben tijdens hun komende concoursen. Het was een avond die benadrukte waarom muziek zo'n belangrijke rol speelt in ons leven.

Het is duidelijk dat Fanfare Heide Echo en Koninklijke Harmonie Euterpe klaar zijn om indruk te maken op hun komende concoursen op 18 en 26 november.

Koninklijke Harmonie Euterpe

Foto: Koninklijke Harmonie Euterpe

Op 4 november a.s. vindt er een uitwisselingsconcert plaats met Fanfare Heide Echo Knegsel en Koninklijke Harmonie Euterpe Venray.

Euterpe Venray is erg druk met de voorbereiding voor een beoordelingsconcert op
18 november in Zutphen, hiervoor is er van 6 t/m 8 oktober een heel weekend driftig gerepeteerd. In dit kader wordt er een uitwisselingsconcert gehouden op zaterdag 4 november, in de nieuwe zaal “De Linde” aan de Hoofdstraat 34 in Oirlo.
Aanvang 19.30uur.

Uiteraard zijn niet de inwoners van Venray maar ook andere geïnteresseerden, van harte welkom! Deze gezellige muzikale zaterdagavond biedt een afwisselend programma voor jong en oud. De entree is gratis!

Poster Social Euterpe RaboClubSupport

Wij doen ook dit jaar mee aan de RaboClub Support, een initiatief waarmee clubs en verenigingen finaciële onersteuning kunnen winnen. Als lid van de Rabobank Horst-Venray beslis jij mee door te stemmen op onze Harmonie.

Elk lid van de Rabobank Horst-Venray mag 3 stemmen uitbrengen. De stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt worden. Deze stemmen zijn dus geld waard voor onze Harmonie. Het is dus zonde als je ze niet gebruikt!

Waarom de Harmonie?
De meeste leden van de harmonie spelen op een instrument van de vereniging en in de loop der jaren is een behoorlijk instrumentarium opgebouwd. De meeste instrumenten hiervan zijn al behoorlijk op leeftijd, dus meerdere instrumenten dienen vernieuwd te worden. Met jouw steun knnen we samen voor jullie mooie muziek blijven maken!

Je kunt nu hier stemmen ♥

Pagina 1 van 5