Vrienden van Euterpe

Vrienden van Euterpe

Stichting Vrienden van Harmonie Euterpe
In 1985 is bij gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie Euterpe de Stichting “Vrienden van de Harmonie Euterpe” opgericht. De stichting heeft vrienden die ieder jaar € 50 of meer doneren en die zich dan Vriend van Koninklijke Harmonie Euterpe mogen noemen. Maar ook een (eenmalige) gift is natuurlijk zeer welkom.

Doel

Het werven van vrienden/donateurs die de harmonie financieel kunnen ondersteunen bij specifieke acties en/of problemen.

Financiële steun

De gelden die door de Vrienden bij elkaar worden gebracht, worden in samenspraak met het bestuur van Euterpe besteed. Dat kan zijn:

  • Het bekostigen van onvoorziene uitgaven (bv. op het gebied van jeugd en opleiding, instrumenten, innovatie apparatuur etc.).
  • Het sponsoren van bijzondere gelegenheden ter promotie van de vereniging, bijvoorbeeld het aantrekken van een artiest.

Activiteiten

De stichting geeft een aantal keren per jaar een nieuwsbrief uit waarin het bestuur haar activiteiten en die van de Harmonie onder de aandacht brengt.

Samenstelling bestuur

  • Fons Poos , voorzitter
  • Inge Adriaansens, secretaris
  • Henk Koenen, penningmeester

Lid worden van Stichting Vrienden van Harmonie Euterpe

U kunt lid worden van de Vrienden doorEen e-mail te sturen naar de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze zal dan contact met u opnemen.

Als Vriend ontvangt u een paar keer per jaar een Nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van de activiteiten van de Harmonie en u tijdig te infomeren over concerten en evenementen. Waar mogelijk wordt u in de gelegenheid gesteld om via onze stichting kaarten te bestellen zodat u bent verzekerd van een goede plaats.
U ontvangt een fraai speldje van de Vrienden van Harmonie Euterpe.

ANBI ( Algemene Nut Beogende Instelling)

In het verleden was de Stichting een ANBI maar door nieuwe wetgeving is dat voor alle Stichtingen komen te vervallen. Een nieuwe aanvraag is door de belastingdienst afgewezen omdat de doelstelling van de Stichting te eenzijdig gericht was (alleen de Koninklijke Harmonie Euterpe).

Wel is het mogelijk jaarlijkse giften af te trekken van uw inkomstenbelasting onder de normale giftenregeling.

Wilt u geen lid worden van de Vrienden maar wel een éénmalige donatie doen?

Heel graag;
het banknummer van Stichting de Vrienden van Euterpe NL56 RABO 0300 4752 68 ten name van de Stichting Vrienden van Euterpe.

Nieuwsbrief Vrienden van Euterpe

Nieuwsbrief Vrienden Oktober 2022
Nieuwsbrief Vrienden Juni 2022

Nieuwsbrief Vrienden April 2022

Nieuwsbrief Vrienden November 2021
Nieuwsbrief Vrienden Oktober 2021

Nieuwsbrief Vrienden Juni 2021

Nieuwsbrief Vrienden December 2020
Nieuwsbrief Vrienden November 2020

Nieuwsbrief Vrienden April 2020