Euterpe zoekt president

Venray - Koninklijke Harmonie Euterpe is op zoek naar een nieuwe president. Toen de zittende president Wim De Schryver eind mei werd benoemd tot wethouder moest hij stoppen met zijn functie bij de harmonie om geen schijn van belangenverstrengeling te hebben gedurende het wethouderschap.

Wim De Schryver geeft aan dat hij dat erg jammer vindt. “Natuurlijk ben ik blij met mijn nieuwe rol in het college van B en W, maar ik zat pas voor mijn vierde jaar in het bestuur van de Harmonie en was er eigenlijk nog niet klaar mee”. De vereniging is erg goed door de moeilijke pandemieperiode gekomen en kende zelfs een ledengroei. Toch zijn er nog uitdagingen, met name bij de jeugd en op het gebied van samenwerking tussen de verschillende harmonieën en fanfares die actief zijn in de gemeente. De Schryver: “We zien dat de laatste decennia minder jeugd begint met een blaasinstrument, daarom zijn ere inmiddels veel opleidingsorkesten samengevoegd, simpelweg omdat er te weinig nieuwe muzikanten zijn. Daarom moeten we, samen met ouders, scholen en muziekdocenten de jeugd stimuleren om kennis te maken met de HaFa-muziek, Cultura Venray kan daarbij helpen.”

Bij Euterpe in het bestuur kon Wim De Schryver als president daar een steentje aan bijdragen: “In een bloeiende vereniging als Euterpe is het erg fijn om zo een voortrekkersrol te hebben, de leden pakken zelf veel op en we hebben een erg sterk bestuur. Daarnaast hebben we sinds een paar jaar een nieuwe jonge dirigent en kent het orkest een goede bezetting, al kunnen we wel nog wat extra klarinetten gebruiken” zegt De Schryver lachend. Hij speelt zelf ook klarinet in het orkest. Daar gaat hij wel mee door: “Ik ben een verenigingsmens, met een passie voor muziek. Daarom blijf ik graag muziek maken bij Euterpe. Het was een eer om president te mogen zijn van deze mooie club, maar ik weet zeker dat de vereniging snel een geschikte vrouw of man vindt om die rol over te nemen!”

Ben je iemand – of ken je iemand - die wat meer wil weten over een bestuursfunctie bij Euterpe, of wil je meer weten over de vereniging, dan kan je bellen met Paul Raedts (06 30652811), Petra Schaeffers (06-53371107), Hans Thomassen (06 53216212) of Maria Clarke (06-12568560).