Nieuwe president Euterpe

Jos ValksWij zijn heel blij dat donderdagavond 29 juni 2023 op de Algemene Ledenvergadering, onder groot enthousiasme van de leden, de heer Jos Valks is benoemd tot de nieuwe President van Harmonie Euterpe!

Hij neemt het stokje over van onze interim-president Bart Wolters die, na het vertrek van Wim de Schryver, sinds juni vorig jaar de zaken heeft waargenomen. 

Jos Valks (62 jaar) is getrouwd met Jose en zij hebben 4 zoons die inmiddels woonachtig zijn in Amsterdam en Utrecht. Zij wonen al weer zo’n 33 jaar in Venray.

Jos heeft geneeskunde gestudeerd in Maastricht, na zijn afstuderen gewerkt als arts-assistent in het Ziekenhuis in Sittard en startte zijn carrière als bedrijfsarts eind 1988 bij de toenmalige Bedrijfsgezondheidsdienst Noord-Limburg in Venray.

In 1992 rondde hij zijn opleiding als geregistreerd bedrijfsarts af en werd ingeschreven in het register van medisch specialisten. Al vroeg raakte hij geïnteresseerd in vraagstukken op het gebied van management en bekleedde vervolgens diverse functies als hoofd bedrijfsartsen, vestigingsmanager tot regiodirecteur van de arbodienstvestigingen in Venray, Venlo en Roermond. Door diverse fusies van de arbodiensten tot een grote landelijke organisatie werd hij vanuit het hoofdkantoor in Utrecht als landelijk branche-corporate accountmanager verantwoordelijk voor de sectoren bouw, transport en gezondheidszorg. Deze ervaring en de wens wat meer met de inhoud van het vakgebied bezig te kunnen zijn bracht hem vervolgens naar een nieuwe baan als hoofd medische dienst bij Shell, verantwoordelijk voor de raffinaderij in Pernis en de chemische plant in Moerdijk. Na zes jaar besloot hij wat meer vanuit de regio Venray te gaan werken en heeft inmiddels ruim vijf jaar zijn eigen praktijk als zelfstandig bedrijfsarts/consultant Duurzame Inzetbaarheid.

Voor zijn vertrek naar Rotterdam was hij actief in diverse maatschappelijke functies, zo was hij een aantal jaren voorzitter van de Zangers van Sint Frans, voorzitter van Unicef Venray/Horst, voorzitter van de Alumnikring Noord-Midden Limburg van de Universiteit Maastricht en is hij President geweest van de Kiwanis Club Venray.

Zijn favoriete sport van vroeger uit is tennis, echter onlangs is hij overgestapt naar Padel.

Tijdens de kennismaking met het bestuur heeft Jos aangegeven veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. Samen met de leden, dirigent, commissies en bestuur wil hij graag een bijdrage leveren aan een mooie toekomst voor onze vereniging.