Geslaagd!

Met trots willen we alle gediplomeerden feliciteren met het behalen van hun diploma's! ? Het is een buitengewone prestatie die ze met veel toewijding en hard werken hebben bereikt. Ze hebben niet alleen hun muzikale talenten verder ontwikkeld, maar ook bewezen dat doorzettingsvermogen en passie leiden tot succes.
Als vereniging zijn we ontzettend trots op hun prestaties en we geloven dat dit slechts het begin is van hun prachtige carrières als muzikanten.

Om ze even voor te stellen:

Eva Reintjes een Venrayse saxofoniste van 18 lentes jong, heeft 9 jaar saxofoonles gevolgd bij Geert Nellen. Afgelopen donderdag heeft ze haar openbare gedeelte voor haar D (hoogste) examen gedaan. Ze speelde donderdag een prachtige Ballade met orkest. En oa een duet van Mercadente samen met haar zus Lieke; ook oudleerling van deze docent.

Ilse Olieslagers is een leuke vrolijke meid en de dochter van een muzikale moeder die al jaren in het orkest speelt. Ze heeft meer hobby’s maar klarinet spelen doet ze met veel plezier. Ze heeft les bij Jacqueline Roodbeen-Boom. Ilse heeft een prachtige toon op haar klarinet en speelt daarom ook graag mooie melodieuze muziekstukken.
Voor het examen heeft ze hard gewerkt aan de toonladders en etudes maar is daardoor met vlag en wimpel geslaagd voor het A-diploma!

Michiel Klomp is een hele enthousiaste leerling. Met zijn mooie trompetspel speelt hij in No-Limit en heeft Euterpe al verschillend malen geholpen bij het geven van demonstraties tijdens instrumentenlessen. We wensen Michiel heel veel speelplezier toe. Michiel is met uitstekende punten geslaagd voor zijn A-diploma!

Job Lemmen is een vrolijke jongen die het leuk vindt om trompet te spelen naast de vele andere dingen die hij doet. Hij is in januari 2019 gestart met lessen.
Hij kan goed met zijn docent Geert Jacobs overweg en dit maakt dat de trompetles (bijna) altijd leuk is, terwijl er toch goed gewerkt wordt!
Af en toe is Job wat gehaast en slordig bij het instuderen van nummers en kost het behoorlijk wat energie om de foutjes eruit te halen. Maar dat mag de pret niet drukken.
Hij is donderdag 29 juni geslaagd voor zijn B-diploma. Nadat hij in december en maart tijdens zijn twee deelexamens al goed had gespeeld, is ook zijn eindexamen heel goed verlopen. Het siert Job dat hij zelf niet helemaal tevreden was. Bij de etude liet hij wat steekjes vallen en dat zit hem nog steeds dwars. Zijn eigen woorden: “Ik kon het thuis vlekkeloos spelen en vind het dan erg jammer dat het op het examen niet net zo goed ging”.
De examencommissie kijkt daar echter doorheen en was erg tevreden. En verder was het erg mooi dat vader Bart op het examen de tweede stem mee kwam spelen bij het duet. Prachtig om dit vader-zoon momentje even te mogen horen! Goed gedaan Job en van harte gefeliciteerd met je B-diploma!

Nicole Heldens;
Op 1 juli vonden weer de jaarlijkse Hafa-examens plaats. Onder de kandidaten was ook een nieuwe klarinettiste van Euterpe; Nicole Heldens.
Martijne van Dijk, Sandra Lucassen en Jacqueline Roodbeen-Boom (de docente van Nicole) mochten de inspanningen van Nicole beluisteren en beoordelen.
Natuurlijk brengt een examen altijd wat spanning met zich mee! Maar Nicole had zich goed voorbereid en behaalde een mooi B-diploma. Proficiat Nicole en veel speelplezier gewenst bij Euterpe!

“Ik heb vroeger blokfluit gespeeld, maar ben toen niet doorgegaan met een ander instrument. Vier jaar geleden ben ik er een beetje ingerold via mijn dochter. Ik ging met haar mee naar klarinetles en toen begon het te kriebelen. Ik begon met halve lessen, puur om te kijken of ik het leuk vond. En dat was zeker zo. Ik vond het in de coronatijd een uitdaging om gemotiveerd te blijven, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Nu ik mijn B-diploma heb, wil ik vooral mijn spel verbeteren. Ik blijf dus ook zeker lessen volgen.
Mijn doel nu is zorgen dat ik mee kan komen in het orkest van Euterpe. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Of er nog ooit een C-diploma volgt weet ik niet. Voor nu ben ik daar nog niet mee bezig.”

Voor meer foto’s van het openbare D-examen en de diplomaitreiking klik hier