Muzikale Magie in Oirlo, een Try-out Concert van Koninklijke Harmonie Euterpe en Fanfare Heide Echo

Fanfare Heide Echo

Foto: Fanfare Heide Echo

Op zaterdagavond 4 november werden muziekliefhebbers getrakteerd op een boeiende avond in Oirlo. Koninklijke Harmonie Euterpe, onder leiding van Thom Roosen, en Fanfare Heide Echo uit Knegsel, onder leiding van Johan Smeulders, brachten hun muzikale talenten ten gehore in een try-out- en uitwisselingsconcert in de prachtige nieuwe zaal De Linde.

Het programma van Heide Echo opende met een opzwepende uitvoering van "Fandango" van Frank Perkins in een prachtige bewerking van Jan Bosveld. Vervolgens namen ze ons mee op een muzikale reis met "Toccata Festiva" van Jan Van der Roost en sloten ze af met de indrukwekkende "The Saints and the Royal" van Eric Swiggers.

Harmonie Euterpe vervolgde de avond met hun magische optreden. Ze openden met “Antonio Vercher” van Aurelio Pérez Perelló, brachten de tijdloze klanken van "Second Suite" van Gustav Holst en eindigden met een mooie uitvoering van "Noah's Ark" van Bert Appermont.

De locatie, de nieuwe zaal De Linde in Oirlo, voegde een extra dimensie toe aan de avond met zijn prachtige ambiance. Het was duidelijk dat zowel Fanfare Heide Echo als Harmonie Euterpe tot in de puntjes voorbereid waren en hun passie voor muziek met het publiek deelden.

Dit try-out- en uitwisselingsconcert diende als voorproefje van wat deze getalenteerde orkesten te bieden hebben tijdens hun komende concoursen. Het was een avond die benadrukte waarom muziek zo'n belangrijke rol speelt in ons leven.

Het is duidelijk dat Fanfare Heide Echo en Koninklijke Harmonie Euterpe klaar zijn om indruk te maken op hun komende concoursen op 18 en 26 november.

Koninklijke Harmonie Euterpe

Foto: Koninklijke Harmonie Euterpe