Nieuwe President Euterpe

Koninklijke Harmonie Euterpe Venray heeft een nieuwe President. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 25 april jl. hebben de leden ermee ingestemd Wim de Schryver (49) tot President te benoemen.

Wim is binnen Venray zeker geen onbekende. Naast zijn werk als apotheker en interimmer/adviseur is hij actief als commissielid bij de gemeente, bij de Kiwanis, bij Blaaskapel Zuutjes Án en bij de Vrienden-wielrenvereniging Solidaridat.

Muziek is van jongs af aan een belangrijk element voor Wim geweest. Naast het bespelen van diverse instrumenten, heeft hij ook deelgenomen aan verschillende zanggroepen, waaronder “Close Harmony Group Confetti”. Wim is voor het eerst met Euterpe in aanraking gekomen tijdens de Proms in 1992.
Ook heeft hij in 2016 met veel plezier het themaconcert “Viva Las Vegas” gepresenteerd.

Vanaf februari heeft Wim aan de zijlijn zijn positieve bijdrage geleverd tijdens repetities, concerten, activiteiten en optredens, maar ook in het bestuur van Euterpe. “Ik moet eerlijk zeggen, dat is me enorm goed bevallen. Niet omdat alles perfect geregeld is of super op rolletjes loopt, maar door de manier waarop de mensen bij Euterpe samenwerken. Een groep uiteenlopende en totáál verschillende mensen, maar met één ding gemeen; de drive voor de Harmonie. Van zó een passie raak je zelf ook alleen maar meer bevlogen.” Aldus Wim tijdens zijn eerste woorden als President.
Het bestuur en de leden van Euterpe zien een goede samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering mocht Euterpe nog een nieuw bestuurslid welkom heten:
Maria Clarke. Maria werkt al jaren op de achtergrond binnen Euterpe. Met haar bedrijf Intoappsnwebs beheert zij de website en verzorgt ze samen met de commissie PR alle pr-uitingen zowel online als offline. Zij zal met veel plezier toetreden als voorzitter binnen de PR-commissie en als lid binnen diverse andere commissies.

Naast het toetreden van twee nieuwe bestuursleden waren er ook twee bestuursleden die zich herkiesbaar gesteld hadden: Petra Schaeffers als Vicepresident, voorzitter Muziekcommissie, voorzitter Sponsorcommissie, lid van diverse commissies en Pieter Kwaspen als voorzitter commissie Jeugd en Opleiding en lid van diverse andere commissies. Zij zullen zich de komende vier jaar met hun ervaring en kunde wederom actief inzetten voor Euterpe.