Uniek Midzomernacht Concert zaterdag 22 juni 2019

Tijdens Midsummer Cityparc Event Venray editie 2019.

De stichting Carillon heeft het plan opgevat jaarlijks een muzikaal evenement te organiseren in het Venrayse stadspark. Deze historische plek tussen de kathedraal van de Peel en het monumentale gemeentehuis verdient een jaarlijks evenement toegankelijk voor alle burgers van Venray.

Rond de zonnewende op 22 juni is de avond het langst en de nacht het kortst.
Een uitstekende gelegenheid om Venrays’ centrum op z’n mooist te beleven. Tussen de prachtige oude bomen rond het gemeentehuis en het park naast de St. Petrusbandenkerk is voldoende plek om gezellig te vertoeven.

Samenwerking
Dit jaar is de samenwerking voor dit evenement aangegaan met het orkest van Koninklijke Harmonie Euterpe. Vanaf 20:30 uur zal op 22 juni a.s. een duo-concert plaatsvinden op de trappen van het Venrays Museum de Borggraaf met als thema Midzomernacht Concert.
Daar concerteert “onze” harmonie olv haar nieuwe dirigent Thom Roosen afwisselend met “ons” carillon bespeeld door carilloneur Rosemarie Seuntiëns.
Een gevarieerd programma met muziek voor jong en oud, dus voor elk wat wils tijdens dit optreden. Van Frans von Suppé tot Amy Winehouse en van Deep Purple tot Doe Maar. Niets is te gek, alles komt voorbij in dit rijk geschakeerde muzikale palet.

Nieuwe president
Er worden zitplaatsen geregeld, statafels uitgezet en een terras aangelegd op het
Mgr. Goumansplein zodat, onder het genot van een drankje, iedereen kan genieten van dit bijzondere midzomernachtconcert. Ook een primeur voor de kersverse nieuwe president van de harmonie Wim de Schryver. Hij zal zich die avond aan het publiek voorstellen en het programma presenteren.
De verrichtingen van Rosemarie Seuntiëns zullen live op grote beeldschermen gepresenteerd worden, maar ook de verrichtingen van de orkestleden van Euterpe. Enkele nummers van de harmonie worden bovendien met zang verfraaid door Suzan Spreeuwenberg.

Verrassing
Na afloop van het concert is er nog een verrassing voor het publiek rond de klok van 23:00 uur.
Daarover kunnen we nu nog niet uitweiden.
Een historisch moment dat niemand in Venray mag missen. Zorg dat u erbij bent en het kunt na vertellen. Reden genoeg om niet thuis te blijven dus op 22 juni a.s.
Dit alles wordt u gratis aangeboden door stichting Carillon Venray en Koninklijke Harmonie Euterpe en ruimhartige sponsoring van privé personen en het bedrijfsleven. Ondersteuning wordt verleend door Museum de Borggraaf, Horeca TOF, de Uitmarkt, de Klokkenluider en het gemeentebestuur van Venray.

De vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken mogen natuurlijk niet onvermeld blijven.
Hun enthousiaste medewerking is onontbeerlijk voor het welslagen van dit evenement.

De muzikale leiding is in handen van Thom Roosen en Rosemarie Seuntiëns.


euterpe venray    stichting carillon