Geslaagd Nieuwjaarsconcert Euterpe

Afgelopen zondag vond het traditionele Nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Euterpe plaats in De Schouwburg Venray.

Dit jaar stond in het teken van een bijzondere samenwerking met koren Mix, Sing & de Singeltjes onder leiding van Jacqueline Fijnaut. Grote groepen zangers en zangeressen zongen samen met het Groot Orkest onder leiding van Thom Roosen. Euterpe liet ook enkele beginnende muzikanten uit het Opleidingsorkest meespelen. Er werden onder andere bekende nummers uit diverse musicals ten gehore gebracht. Maar ook was er een primeur te horen.

In November gaat Euterpe naar Zutphen voor een beoordelingsconcert en zij lieten alvast een prachtig muziekstuk horen van de Belgische componist Bert Appermont, “Noah’s Ark”.

Het publiek heeft weer kunnen genieten van een geweldig optreden verzorgd in een volle Schouwburgzaal. De presentatie was in handen van Wim de Schryver. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Vanaf volgende week staan de repetities helemaal in het teken van het vastelaovesconcert op 10 februari in de schouwburg Venray.