Vastelaovesconcert Koninklijke Harmonie Euterpe een FEESTJE

Vastelaovesconcert Koninklijke Harmonie Euterpe een FEESTJE

Op vrijdag 10 februari jl. liet koninklijke harmonie Euterpe weer eens zien hoe je een leuke avond maakt. Het gevarieerde programma, opgebouwd uit muziek uit alle landen, afgewisseld met Roojse Vastelaovesliedjes viel bij het publiek bijzonder goed in de smaak.

Na een vlotte openingsmars klonk “Gelukkig wer same”(na Corona).

De muziek Zorba  voerde ons naar Griekenland maar Helena door Jan, Karel en Arno bracht de zaal echt in beweging. Het Trio van de Piëlhaas verraste met een klassiek waterballet. Maar ook de prins en adjudanten van de Piëlhaan met een Oostenrijkse bijdrage met koebellen en een echte Alpenhoorn lieten zich niet onbetuigd.

Rio ien Rooj en Verrèkkes Moj kregen de handen op elkaar evenals De Zjoem, een muziekgroep uit Brabant.

Na de pauze werd de Culturele Plak uitgereikt aan Lilian Vollenberg(regie) en Frank Claessens(presentatie). Beiden waren volledig verrast.

Na het Spaanse nummer Eviva Espagne pompte Nevvenèn de zaal weer verder op.

Ook Amerika werd aangedaan met Stars & Stripes, heerlijke muziek. Sjaak van Els boekte met de Thei Spek Blues groot succes.

Euterpe speelde zijn beste muziek en de toegift uit Mexico met Fiësta Mexicana door Gert Jansen maakte de avond echt af. Het bleef nog lang gezellig in de foyer van de Schouwburg.